Archive | 3:51 pm
Image

1121111 “Sleepy Head” Baby Boys …

6 Nov

Advertisements
Image

1121109 (all eatable) DORAEMON ….

6 Nov

How dare you mom or pa, not to order this pack for your lovely sons (or even for your daughters) … ?!!!! 😀

Well, i have to provoke you all mommy and daddy or brother or sisters to order this package for your beloved ones in which requested by my new friend Caroline. Because this is so special, blue, cute and consist of five different pose of Doraemon. Who doesn’t like this Japanese cartoon?

It was a very very happy to receive this order since I have been wait so long to put the idea of Doraemon cupcake into reality. But I always need to be driven by a real order since it would not be possible for me to postpone or indulge my excuses of doing it … well, there’s always tomorrow, bad habbit 😀

Doraemon was one of my beloved cartoon since I was a lil kid.  It had been my routine entertainment in around ’80s played by national TV on Sunday morning. Who kid not so desperately hope that he or she got this wonderful, smart, funny, cute ‘unyu-unyu’ and completely problem solver robotic friend like Doraemon, who is always on your side whenever you need it, with its never – run out of cool stuff magical pocket ? So, it was an exciting feeling I feel when I made all these pieces … the memory of childhood was slowly dancing on my mind.

There  were not much difficulties I’ve met on this package, except that I have to be lil bit more carefully working on doraemon’s face, maintain the proportional between the head (blue round face), the white face area, put the nose and eyes on the right position and particularly for  the mouth that open up (it has to be like Doraemon that is about to eat the cake) so in such a way that the whole face of Doraemon will look like at least not too far from the original ones. And I think I did it pretty well, didn’t I? From all the five poses of Doraemon, my favourite is the one that wear hat and hold the softball stick, cute. I think the degree of blue color I’ve made was is also ‘pas’ or right.

Onother challenge was that Caroline asked me to put a miniature of a boy or a young man I think, represent Kresna who is actually also wearing glassess just like Nobita, so here it was … a handsome young man with a big glasses like Nobita’s, wearing yellow shirt, but instead of giving him a short trousers, I made it a long ones for him, hopefully it was like what Caroline expected or even for Kresna will like it …. and hopefully both of them enjoy all the cute unyu-unyu package, and last but not least I cheer Happy Birthday to Kresna, may this package giving you inspiration to you to be more usefull human being as usefull as Doaremon or even better for others ! 🙂

And, like usual … I have to find a quote that might be suitable for this package. I think many keywords might be used … like ‘friendship’ maybe, the friendship between Doaremon and Nobita, or ‘problem solver’ like Doraemon trait or character, ‘blue’ or maybe ‘smart cat’ ? Surely, the friendship would be very appropriate I guess the spirit and message of the Doraemon and Nobita shall be inspiraton for anyone right, beside it would be abundant sources of it we can find on the internet …..

Let see what I get …..

“Don’t walk behind me; I may not lead. Don’t walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.”  ― Albert Camus

Taty, 08/11/12

Image

1121107 Garden

6 Nov

Image

1121105 For The Ones who like Automotives (parts)…can you name what are those pieces?

6 Nov

Berani bertaruh kalau sahabat yang melihat paket ini, bakalan bertanya-tanya “benda-benda apakah ini?” Kok aneh ya bentuknya … Tapi, buat sahabat yang suka otomotif insya Allah bakalan mengenalinya.

Diminta oleh gadis cantiq bernama Renee buat aunti-nya terkasih, diriku sempat terbingung-bingung membayang bentuk benda2 atau obyek yang diminta, dan dengan senang hati untungnya Renee mengirimkan beberapa foto termasuk dua buah foto mobil, satu fortuner dan satu lagi Ferrari yang rada sofistiketed bentuknya mirip mobil Batman, naudzubillah susyah detilnya kalau fashion tuh mobil masyuk couture kali ya bikinan Harry Darsono- mana telat start bikinnya ….hehehe

Ya, maklumlah – akhirnya bentuknya jadi convertible red (simple) car seperti terlihat di foto. Begitu pieces yang sulit selesai, tinggal buat yang ringan seperti tulisan, nama dan angka. Hasil paket ini overall cukup puas, termasuk kombinasi warnanya dan variasi angka 33 yang bertabur bunga, cute dan pretty diantara pieces yang terkesan maskulin.

Buat sahabat yang masih bertanya2 itu benda2 apa saja, baiklah – mereka adalah elemen/part pendingin mobil, dari pojok kanan atas kompressor, pojok kanan bawah – condensor (kalau gak kebalik ya sama yang pojok kiri bawah), pojok kiri bawah – evaporator, dan pojok kiri atas double blower (nah yang ini sempet buat dua pieces – satunya kegedean), dan yang putih ada sungutnya 3 itu sebetulnya tabung freon ya … bukan bom, hehehe.

Jadi begitulah, teman2 – yang penting Auntinya Renee, Ci Wiwi tampaknya seneng banget “lucu…” begitu komentarnya menurut Renee. Selamat ya Aunti Wiwi, moga panjang umur dan makin sukses usahanya… thanks juga buat Renee dan sukses juga …

Well, seperti biasa kita coba tautkan ya paket ini dengan kalimat bijak apa ya ….. yang pas? Syusyah juga ya … coba kita tautkan dengan yang dingin-dingin mungkin ya, karena nuansa Air Con di paket ini penting banget buat hidup kita apalagi saat di jalanan ya … thanks to Allah ya pada saat menulis ini Jakarta, Bekasi sedang mulai sering turun hujan meskipun cuma sebentar setelah kemarau yang puanjang kita rasakan … Alhamdulillah, Allahumma syaiban nafi’an – jadikan hujan ini baik bagi kami yaa Allah.

Oke … kembali ke kalimat bijak, sudah ketemu neh moga2 cucok ye, keywordnya “cold” ya yang dingin2 … hehe

“Death comes to all, but great achievements build a monument which shall endure until the sun grows cold” -Ralph Waldo Emerson.

Kira2 terjemahan bebasnya, “kematian pastilah datang kepada kita semua, tapi pencapaian yang besar membangun sebuah monumen yang akan tetap bertahan sampai matahari menjadi dingin”

Weizzz bahasa penyaer…. setuju ya sahabat, pencapaian gak usah muluk2 yang besar2 dari kecil dulu kali ya, apapun itu pastinya sebuah kebaikan akan tetap hidup dan menjadi seindah-indahnya kenangan meskipun fisik sirna tapi yang namanya kebaikan tak lekang oleh waktu.

Baiklah, sudah cukup panjang ceritanya – buat yang sudah membaca sampai ke baris ini, daku ucapkan terima kasih – selamat menyelesaikan pencapaian2 kecilmu hari ini, kerjakan apapun sampai selesai sahabat karena justru di akhir setiap pekerjaan itulah (biasanya) rahasia yang tersembunyi baru akan menampakkan dirinya padamu, entah itu method, ide baru, dan yang paling penting pengalaman yang kalian butuhkan untuk membangun monumen pencapaian kalian nanti yang lebih besar.

Selamat mencapai ….

Taty – 7/11/12

Image

1121103 Just Another Cute Kitty for a friend of Another Sweet Girlfriend

6 Nov

Image

1121101 Singing on the rain … ye … ye …

6 Nov