1120921 Groom and Bride

18 Sep

Hellow … my all lovely friends, this time i’ve created a nine cups pacakage as requested by my pretty friend Ratna. She was such a romantic lady I guess, since she request the item of each cups by herself, which consist of (most scaried) a groom and bride, love, bouquet (stand up), a cup of coffee and a slice of rainbow cake, initial A and R and stack of box of presents. And the three other cups are for the banner “happy anniv”, cintaku” or “happy anniv, my love”.

I think the idea was interesting, and make me more easy to take the rest of the work by doing some details and the colour combination. Surely, i’ve started from item which I’ve never been doin before and the most essential, first. Yes, it was the groom and the bride. Though i’ve often created people figure, but the ones which is wearing the wedding dress, surely something new for me. But, fortunately i’ve got a lil bit confidence since I thought that the experience to create the Disney’s princess figures, absolutely will helped much to works this package out. And voila, teh result was not too dissapointed, i hope :D. The Bride look beautiful, as beautiful as Ratna hahahaha….

My other favourite of this package are the red beautiful heart and the cup of coffee…which actually and freaquently I drink while i was making any pieces. About this cup, it was too exciting for me so that i’ve made it firstly too big, almost as big as the bride’s gown :D. So I had to repeat it … The other interesting item, was heart. The challenge to make this piece is not to made it but to choose one of so many pretty and cute options of images I’ve found on the internet.  It took much time fo me to decide hahaha…. and finally I think the two heart with pinky cute long ribbon was suitable for this.

Well, when this baby package was done, it feel relieved and happy … hopefully Ratna would like it, and she did! 😀

Now, let’s find the quote that is relevant to the package …. there’re some interesting key words I think, like rainbow maybe, wedding, groom and bride, love (too common)? or what else…?

I think this would be good for this package,

” Life is like a rainbow, you need both the sun and the rain to make its colors appear.”

Yup, definitely agree, the beauty of life is because there are cycles between happiness and sadness, and may grateful dan patient will always be our deeds in life.

____

Halo teman2 cantiq sejagad raya … (lha iyo, wis global je…hehehe). Kali ini huepy banget waktu si temen yang langsing dan maniz banget ini bbm minta dibuatin paket ini. Ratna namanya. Romantis orangnya, yakin deh…. soalnya dia disain sendiri lho itemnya, jadi gampang akunya tinggal buatin detail, sama warna warninya. paket 9 cup ini dia maunya, yang 3 diatasnya ada banner “happy anniversary, cintaku” cieeeeeee …. mekrok dueh miswanya hahaha. Nebak neh, soalnya gak mau nanya2 terlalu dalem, pasti buat ultah hari pernikahannya yaa Ratna? ….

Terus 6 cup lainnya, yang paling menantang doi minta 1 cup toppernya ada sepasang pengantin (aku terjemahin aja pengantin modern, lha kalau nanya2 terus minta adat jawa lak mbladus aku hehehehe), terus, hati, buket bunga yang berdiri (bingung juga….maksudnya berdiri moga2 kyk yang aq buat, soalnya kalau buket bunga buat wedding itu biasanya kan dibungkus kertas atau pita lha kalau ditaruh kan tidur ya ? terus rainbow cake dan secangkir kopi, initial A dan R, sama tumpukan kado (kok nggak angpow ya Ratna qiqiqiqi….).

Ya sudah, selalu semangat kalau ada item baru, seperti biasa aku buat yang paling susah yaitu sepasang mempelai, ya alhamdulillah sudah sering bikin orang, tapi belum pernah yang pakai costum pernikahan begini, khawatir juga. Tapi karena sudah pernah but paket Disney’s Princess bulan lalu, ya syukurlah mempelai wanitanya cukup canteq dan seksi kayak Ratna hehehe …. (biar pesen lagi).

Tantangan kedua, bikin hati, selalu menyenangkan simple, cuma karena opsinya cantik2 dan lucu dan banyak banget nemuin gambar2nya ha sil browsing-an malah bingung sendiri nentuin mana yang cucok dan kira2 Ratna suka. Akhirnya terpilih, hati dengan formasi dua buah satu gelap merah satu agak muda dengan hiasan pita pink panjang yang berjuntai cantik di sekelilingnya. so heart ….

Item lain yang menyenangkan waktu buatnya ya, rainbow cake… (sempet itung pakai jari sambil merapal me-ji-ku-hi-bi-ni-lu) hehe waktu bikin kan ada si bunda (yang alhamdulillah baru sempet ke rumah), ber-agumen sedikit ma beliau katanya jaman kecilnya gurunya bunda bukan ni-lu tapi ni-u hahahaha….yo wis beti2 lah. Lha karena lucu ngebayangin bikin secangkir kopi, semnagat kali sampai-sampai bikinan pertama itu cangkir dan kopinya guedhe banget gak kepikir proporsionalnya sama orangnya. Hampir segede rok si pengantin ….hahaha ya dikin ualng diperkecil sepertiganya ada kali …

Alhamdulillah lega paket ini jadi, dan Mbak Ratna alhamdulillah senang ….Seperti biasa, cari kutipan yang menginspirasi yang kira2 cucok ya buat paket ini, karena ada rainbow cake ya ini saja ya …cukup menyentuh

“Hidup itu bagaikan pelangi, perlu keduanya matahari dan hujan agar tampak warnanya.”

Tafsirnya, indahnya hidup justru karena ada silih bergantinya kesenangan dan kesedihan, yang penting syukur dan sabar yah …moga2 selalu istiqomah kita dalam mengamalkannya. Amin, wa Allahu’alam bisshowwabb.

Taty, 19-09-12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: